Седмичен Бюлетин ТРАНСПОРТ

Седмичен Бюлетин 
ТРАНСПОРТ
Брой 110 / година IV
Бюлетинът е достъпен и на http://fbti.eu/news 
Пешеходен мост Лангкауи, Малайзия.
Следвайте ни във Facebook!
Успешни с TimoCom? Със сигурност е от значение!
Клъстър Зелен Товарен Транспорт

БДЖ качва касиери във влаковете

Билетни касиери ще се качват във влаковете по дестинациите, където най-много пътници пътуват гратис. Това е една от мерките за оздравяване на "БДЖ - Пътнически превози", заложена в "Плана за оздравяване и развитие на Групата на "Холдинг БДЖ " ЕАД за периода 2015-2022 г.". Огромният документ от над 500 стр., подготвен с усилията на 54 жп служители, беше представен пред депутатите от транспортната комисия в парламента и е публикуван за обществено обсъждане на сайта на "Холдинг БДЖ ".

Комисията по транспорт прие предложените промени за изменения на Закона за движение по пътищата

Комисията по транспорт прие всички предложени промени за изменения на Закона за движение по пътищата. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ депутатът Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Най - дебатираната част са били глобите за неправилно паркиране. Постигнато съгласие те да са между 50 и 200 лв. Забранени за паркиране вече стават и зоните, предназначени само за пешеходци

Икономика в небето

Сигурно вече сте ги видели. Малки летящи машини с четири, шест или осем въртящи се перки, които обикалят над главите на хората по време на концерти, протести, фестивали и други обществени прояви. Летящите дрони вече са сред нас. И докато някои все още ги бъркат с играчки, то според редица анализатори те са следващият горещ технологичен сегмент, който предстои много скоро да промени начина, по който работим, забавляваме се и живеем.

Maersk: Няма развитие със задържания кораб в Иран

Представители на Maersk Line са провели среща с пристанищните власти на Иран вчера, съобщи пресслужбата на компанията. „Към момента няма предадени официални документи по повод ареста на MAERSK TIGRIS“, се твърди в разпространеното съобщение. Maritime.bg припомня, че контейнеровозът бе арестуван от ирански патрулни кораби през миналия вторник.
 
Българска железопътна компания
ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
FBTI.EU 2015 

Търсене

Translate