Седмичен бюлетин за транспорт ФБТИ №115

Седмичен Бюлетин 
ТРАНСПОРТ
Брой 115 / година IV
Бюлетинът е достъпен и на http://fbti.eu/news 

Karun 3 Dam East Bridge, Bajool, Khuzestan, Iran.
Следвайте ни във Facebook!
Успешни с TimoCom? Със сигурност е от значение!
Клъстър Зелен Товарен Транспорт


ЖП линия ще свърже гарата с летището в Бургас

Предвиждаме да бъде изградена жп връзка между летището и железопътната гара в Бургас. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на посещение в региона, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.
Той добави още, че до два месеца предстои да бъде стартирана процедурата за жп възел Бургас и е планирано в този проект да бъде включена 2 км градска железница – връзката между летището и града. 


Шофьорите на изпит при смяна на книжките?

Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев коментира пред "Монитор" случващото се по пътищата на страната и какви ще са промените при взимането на книжка.
Камерите в учебните автомобили да снимат нарушителите на пътя, иска Красимир Георгиев



Иван Искров подаде оставка със закъснител

С писмо до депутатите управителят на БНБ Иван Искров подаде оставка, считано от 10 юли. Това е датата, на която стават три месеца преди официалното изтичане на мандата му и по закон е най-ранният срок, в който парламентът може да му избере заместник. Така една от големите неизвестни пред процедурата за избор на негов наследник отпада, тъй като без доброволното му оттегляне, Искров трябваше да остане начело на централната банка до 10 октомври, въпреки тоталната липса на подкрепа и поисканата оставка от всички политически сили.
Българска железопътна компания
ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
FBTI.EU 2015 

Търсене

Translate